Frittatan eli omeletin opetteleminen on vaatinut itseltäni kärsivällisyyttä. Usein käy niin että sen polttaa alta, mutta pinta jää raa'aksi. Onkin tärkeää, että frittatalle antaa aikaa valmistua matalammassa lämpötilassa.
Käytin tähän frittataan hieman tulisempaa, suolaista raakamakkaraa, salsiccia piccantea. Se antaa frittatalle mukavasti suolaista makua. Älkää antako kuvan hämätä, tämä omeletti näyttää ihan pizzalta, mutta ihka aito frittata se on. Tässä aitous-asiassa on useampi koulukunta, jotkut paistavat frittatan molemmin puolin ja ilman täytteitä, mutta minulla ei rehellisesti ole hajuakaan mikä on se oikeaoppinen versio. Tämä on Frittata alla Elisa.
2:lle
1 valkosipulinkynsi
1 Salsiccia piccante-raakamakkara (n. 100 g)
10 kpl kirsikkatomaatteja
2 kananmunaa
½ dl maitoa
tuoretta basilikaa
parmesaaniraastetta
mustapippuria
Sekoita kupissa kananmunat ja maito.
Tee valkosipulinkynteen viilto ja paista sitä tilkassa oliiviöljyä pannulla. Pilko salsiccia-makkara ja lisää palat pannulle. Paista ne kypsiksi. Ota valkosipulinkynsi pois.
Halkaise kirsikkatomaatit puoliksi ja lisää ne pannulle. Lisää hieman pilkottua basilikaa.
Kun tomaatit ovat hetken paistuneet pannulla, lisää sekaan kananmunaseos. Alenna lämpötilaa ja anna frittatan hautua hiljalleen. Ripottele pinnalle hieman parmesaaniraastetta ja mustapippuria. Kun pinta on hyytynyt, aseta frittata tarjolle.
Koristele parmesaanilla ja basilikalla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti