perjantai 18. joulukuuta 2015

Piadinat

Piadinat ovat Emilia-Romagnan maakunnasta kotoisin oleva välipalaherkku. Piadina on vehnästä ja laardista valmistettu lätty, joka lämmitetään pannulla ja jonka väliin laitetaan vaikkapa juustoa ja kinkkua. Itse teen usein piadinan lounaaksi, koska se on helppoa ja nopeaa. Piadinat ostan valmiina kaupasta, koska valmistaminen on työlästä ja kaupan valikoimat ovat hyviä ja edullisia. Vaikka Suomesta ei piadinaa kaupasta saakaan, ostin itse usein Suomessa asuessani isoja vehnätortilloja, jotka ovat hyvin samanlaisia kuin piadinat, vaikkakin hieman ohuempia. Lopputulosta se ei haittaa.



Piadinat tortilloista
4:lle

4 isoa vehnätortillaa
2 mozzarellaa
100 g parmankinkkua
2 tomaattia
rucolaa

Pilko mozzarellat ja tomaatit siivuiksi. Lämmitä pannulla yksi vehnätortilla kerrallaan. Kun tortilla on hieman lämmennyt, laita toiselle sivulle mozzarella- ja tomaattisiivuja, parmankinkkusiivuja ja rucolaa. Taita tortillan toinen sivu päälle ja paahda hetki kunnes tortilla on rapea kummaltakin pinnalta. Valmista näin kaikki neljä tortillaa. Nauti lämpimänä.

Piadinan sisään käyvät myös muut juustot ja leikkeleet, oman maun mukaan. Kokeile chorizosiivuja ja vuohenjuustoa tai nuorta toscanalaista pecorinoa ja napolin salamia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti