Kokkailussa olen koettanut tehdä yksinkertaista ja nopeaa, mutta samalla hyvää ja terveellistä. Viime viikonloppuna tein italialaisille ystävilleni alkupalaksi avokadosalaattia, joka katosi samantien parempiin suihin. Salaatti on todella yksinkertainen, mutta raaka-aineet olivat priimaluokkaa, oliiviöljystä ja etikasta lähtien.
Avokadosalaatti
½ pussia salaattisekoitusta
1 avokado
2 tomaattia
1 iso mozzarella tai puhvelimozzarella
100 g ilmakuivattua kinkkua
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
balsamicoa
1 rkl sitruunamehua
balsamicosiirappia
Asettele salaattiastian pohjalle salaattisekoitus, joka on maustettu oliiviöljyllä ja balsamicolla. Leikkaa samankokoisiksi siivuiksi tomaatit, mozzarella sekä avokado. Asettele salaattipohjan päälle vuorotellen siivuja. Lisää päälle loraus oliiviöljyä sekä sitruunamehua, mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Asettele päälle parmankinkkusiivut ja koristele balsamicosiirapilla. Helppo ja raikas kesäinen alkupala on valmis.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti