tiistai 2. heinäkuuta 2013

Pasta Carbonara suomalaisittain - Fettucinea herneillä ja luomupekonilla

Olen viime aikoina yhä enemmän pyrkinyt ajattelemaan syömäni ruuan ekologisuutta. Jauhan aina kaikille, että pitäisi syödä kauden makuja, käyttää monipuolisesti kaikki jääkaapista hyväkseen ja heittää ruokaa mahdollisimman vähän pois, outta myönnän, että joskus toteutus on hieman hankalaa... Ja joskus laiskottaa. Ennen kaikkea, tulisi hyödyntää paikallisia raaka-aineita, joita tuotetaan Suomessa. Yksi mahdollisuus on tehdä ruokaa pienellä italialaisella twistillä, kuitenkin suomalaisia raaka-aineita hyödyntäen. Siitä ideasta syntyikin sitten pasta carbonara suomalaisittain, hieman raaka-ainesisällöltään muunneltuna.




Fettucinea herneillä ja luomupekonilla

4:lle

300 g pinaatilla maustettua Fettucinea
80 g luomupekonia
200 g tuoreita herneenpalkoja
2 kpl tuoretta pientä punasipulia nipusta
2 rkl voita
suolaa
valkopippuria
parmesaania

Paista luomupekoni rapeaksi ja asettele ne talouspaperille, jotta liika rasva valuu pois. Pera herneenpalot. Leikkaa punasipulit kuutioiksi ja kuullota ne voissa pannulla. Lisää herneet sekaan, mausta suolalla ja valkopippurilla varovasti.

Valmista pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolavedessä. Nypi pekonisuikaleet pienemmiksi ja lisää ne herne-sipulipaistokseen, joka on otettu pois liedeltä. Kun pasta on valmis, sekoita se paistokseen. Viimeistele pasta parmesaanilla

Italia kohtaa Suomen kesän, tämä pasta on erittäin nopea valmistaa ja todella hyvää!. Parmesaanille en valitettavasti ole keksinyt vielä kotimaista korvaajaa, epäilen että sitä päivää en tule hetkeen vielä näkemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti