Italialainen tonnikalapiirakka
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
80 g voita
20 g oliiviöljyä
1 dl parmesaaniraastetta
½ dl vettä
Täyte:
400 g paseerattua tomaattia
1 rkl pieniä kapriksia
10 oliivia
1 prk tonnikalaa (mielellään oliiviöljyssä)
1 kevätsipuli
1 rkl oliiviöljyä
yrttejä (basilikaa, persiljaa, fenkolinkukintoja)
suolaa
pippuria
peperoncinoa tai chiliä
Päälle:
Pecorino-juustoraastetta
Pohja: kuutioi voi ja lisää muut ainekset, vaivaa käsin aineksista tasainen taikina. Painele n. 28 cm piirakkavuoan pohjalle.
Täyte: Valuta tonnikala, pilko oliivit ja kevätsipuli ja sekoita kaikki ainekset tomaatin kanssa kulhossa. Levitä pohjan päälle. Ripottele päälle pecorinoa (Itse käytin vähän kypsytettyä toscanalaista pecorinoa, pitäisi löytyä myös Suomesta hyvinvarustelluista kaupoista)
Laitoin päälle myös hieman ylijäänyttä artisokkapestoa ennen pecorinon lisäystä, tuli todella hyvää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti