En nyt muista ostinko normitomaatin taimia vai kirsikkatomaatin taimia, mutta päätin, että se oli kirsikkatomaattia, koska muuten kyllä ottaa päähän jos ei edes tomaattia saa täysikasvuiseksi asti.
Kirsikkatomaatit kourassa ja nälän kurniessa päätin tehdä spaghettia, johon käyttäisin tomaatit. En halunnut kypsentää tomaatteja, joten tein kesäisen spaghetin tuoreista aineksista, jonka voi hyvin syödä myös viileämpänä.
Kesäpäivän spaghetti
4:lle
350-400 g spaghettia
250 g kirsikkatomaatteja
150 g graavilohta
1 kevätsipulinvarsia
1 puhvelimozzarella
basilikanlehtiä
fenkolin kukintoja tai tilliä
rucolaa
50 g parmesaania
2 rkl sitruunamehua
3 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
Keitä spaghetti reilussa suolavedessä. Muista, että veden pitää olla suolaista kuin välimeri.
Ota kulho johon lisätään puolitetut kirsikkatomaatit ja viipaloidut graavilohet. Pilko tai revi puhvelimozzarella joukkoon. Lisää yrtit ja hienonnettu sipulinvarsi. Lisää kulhoon oliiviöljy, sitruunamehu, mustapippuri sekä raastettu parmesaani. Sekoita hyvin.
Siivilöi pasta ja sekoita se kulhossa ainesten kanssa. Tarjoile ja mausta tarvittaessa tujauksella chiliöljyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti