perjantai 22. tammikuuta 2016

Kalaa ja perunoita Italian mummon tapaan

Sain uuden vuoden jälkeen vihdoin pari päivää töistä vapaata ja lähdin käymään poikaystäväni kotona, jossa monta sukupolvea asuu samassa rakennuksessa Lazion maaseudulla. Hänen perheensä illastaa yleensä mummon kyökissä, jossa valmistetaan ruokaa omasta pihasta ja omasta karjasta. Ainoastaan kala ja maitotuotteet tulevat kaupasta.

Mummo oli valmistanut uunissa turskaa ja perunoita. Itselleni tuli tietenkin välitön kauhurefleksi ja takaumia koulun ruokalan kalaperunalaatikosta, jonka haju karkottaisi kissatkin. Tässä ruoassa tuoksu oli sen sijaan houkutteleva, joten päätin rohkaistua ja maistaa. Sen jälkeen minun oli pakko oppia valmistamaan sitä myös kotona. Onneksi opettelin, koska tämä on maailman helpoin herkkuillallinen.

Turskaa ja ranskalaisia pidetään perinteisenä englantilaisena ruokana, mutta italialaiset osaavat toteuttaa tämän annoksen omalla tavallaan, joka on paljon vähärasvaisempi vaihtoehto.

Kalaa ja perunoita 
2:lle

300 g turskafileitä (tai muuta kalaa)
4 perunaa
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
persiljaa
suolaa
pippuria
korppujauhoja


1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Suolaa ja pippuroi turskafileet ja levitä ne uunivuoalle. Kaada päälle loraus oliiviöljyä. Silppua valkosipuli, hienonna persilja ja levitä fileiden pinnalle. 



2. Siivuta perunat erittäin ohuiksi siivuiksi. Levitä ne tasaisesti ohueksi kerrokseksi fileiden päälle. Kaada perunoiden pinnalle loraus oliiviöljyä ja ripottele hieman suolaa. Lopuksi ripottele perunoiden pinnalle korppujauhoa. Laita vuoka uunin noin 25 minuutiksi. Seuraa pinnan kypsymistä, kun perunat ovat saaneet hyvän värin ja rapsakan pinnan, ruoka on valmista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti