sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Helppo, nopea ja herkullinen Tiramisu

En ole mitenkään kovin innokas tekemään jälkiruokia. Lähipiirissäni on henkilö, jolla on jatkuvasti jonkin sortin piirakka uunissa, joten jos herkkuhammasta alkaa kolottaa, tiedän minne mennä. Osaan tehdä hyvin muutamaa italialaista klassikkojälkiruokaa, joita myös sovellan oman mieleni mukaan tarvittaessa.

Tämä Tiramisu-ohje on sovellettu useista eri resepteistä, mutta tämän ihanuus perustuu todella täyteläiseen ja herkkulliseen makuun ja hyvin nopeaan valmistukseen. Vein tätä eilen tuliaisiksi ystävilleni illanistujaisiin jälkiruoaksi ja se sai sen verran hyvän vastaanoton, että herra jälkiruokamestari nuoli tarjoiluvuoan.

Marianne-Tiramisu

150 g Savoiardikeksejä
1 dl espressokahvia maitotilkalla
3 kananmunankeltuaista
3 rkl sokeria
1 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
4 cl amarettolikööriä
250 g mascarponejuustoa

50 g Mariannesuklaata rouheena (pelkkä kaakaojauhekin käy, jolloin saat perinteisen tiramisun)


1. Kasta savoiardikeksit kevyesti espressomaitokahviin ja lado ne vierekkäin laakealle vuoalle.
1. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri hienoksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon amarettolikööri ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti keltuaisvaahtoon vispattu kerma. Lisää sen jälkeen vielä mascarponejuusto ja sekoita vaahto tasaiseksi.
3. Levitä vaahto tasaisesti savoiardikeksien päälle. Lisää pinnalle mariannesuklaarouhe.

Anna tiramisun levätä jääkaapissa ainakin muutama tunti ennen tarjoilua! Parhaalta se maistuu omasta mielestäni seuraavana päivänä. Ihanaa, helppoa ja taivaallisen makuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti