maanantai 17. elokuuta 2015

Lohi-katkarapurisotto ja arancinit


Lohirisotto syntyi sattumalta perinteisen sienirisoton sijaan, jota teen kuitenkin useimmiten. Lohirisoton herkullisuus yllätti itsenikin, joten taidan tehdä hieman useammin eri sovelluksia risotosta. On se vaan niin herkkua.

Lohi-katkarapurisotto

3-4:lle
200 g lohta
350 g Arborio-risottoriisiä
8 dl kasvislientä
2 dl katkarapuja
1 dl valkoviiniä
1 rkl voita
1 rkl extraneitsytoliiviöljyä
1 kynsi valkosipulia
1 rkl tomaattipyrettä
oliiviöljyä
voita
parmesaania

 1. Kuumenna kattilassa öljy, lisää pieneksi pilkottu valkosipuli. Lisää paloiksi pilkottu lohi ja ruskista kauttaaltaan. Poimi sitten lohipalat syrjään hetkeksi.
2. Lisää öljyyn ruokalusikallinen tomaattipyrettä ja riisi. Anna riisin imeä öljy ja lisää sitten valkoviini. Kun viini on imeytynyt, lisää noin desilitra kasvislientä. Jatka nesteen lisäämistä sitä mukaa kun riisi imee nestettä. Kun riisi on melko kypsää, lisää lohipalat jälleen sekaan. Heitä sekaan myös kourallinen silputtua basilikaa.
3. Kun riisi on lähes täysin kypsää, lisää katkaravut. Sekoita hyvin ja riisin ollessa valmista lisää lusikallinen voita ja hieman parmesaania.

Koristele risottopata sitruunalohkoilla ja persiljalla



VINKKI:
Ylijääneen risoton voi ottaa hyötykäyttöön tekemällä sisilialaistyyppisiä risottopalloja, eli arancineja. Sekoita risottoon hieman kananmunaa ja pyörittele palloja, joihin laitetaan pieni pala mozzarellaa sisälle. Pallot pyöritetään  kananmunassa, jossa on vähän suolaa ja pippuria, sitten korppujauhossa ja friteerataan. Suosittelen kokeilemaan jos eilinen risotto näyttää siltä että sitä voisi käyttää ryynisenä tapettiliisterinä.

arancinit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti