maanantai 24. syyskuuta 2018

Kultaotsa-ahventa perunapedillä

Suomessa en ikinä oikein kokannut kalaa. Uunilohi ja lohimedaljongit pannulla rittivät minulle, myös siitä syystä, että muita kaloja en oikein osannut ostaa. Italiaan muutettuani valinnanvaraa oli enemmän, mutta mielikuvitus ei siltikään vielä laukannut. Useimmiten supermarketissa valitsen turskan, lohen tai taimenen ja teen jotain helppoa. Nyt olen päättänyt, että alan kokeilemaan enemmän kalaruokia. Kultaotsa-ahven (orata italiaksi) on hyvänmakuinen vaalealihainen merikala, joka yleensä paistetaan kokonaisena uunissa, sillä paistettuna sen isot ruodot irtoavat helposti.
Käyttämäni resepti on italialainen klassikko kaikessa yksinkertaisuudessaan.


Kultaotsa-ahventa perunapedillä
2:lle
2 kokonaista kalaa
3 isoa perunaa
1 tomaatti
2 valkosipulinkynttä
2 rkl valkoviiniä tai sitruunamehua
silputtua persiljaa
oliiviöljyä
suolaa
ripaus chiliä (peperoncinoa)

Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi, noin 2-3 mm siivuiksi. Levitä ne uunivuokaan ja ripottele pinnalle (reilusti) oliiviöljyä ja suolaa. Halkaise kalan vatsa ja suolista kala, jos sitä ei ole perattu. Huuhtele hyvin. Leikkaa syvä viilto vatsaan, jonka sisään asetellaan täytteet: pilkottu tomaatti, persilja, oliiviöljyä, suolaa, valkoviiniä tai sitruunamehua, sekä yksi murskattu valkosipulinkynsi per kala. Jos pidät mausteisesta, lisää hieman peperoncinoa tai chiliä. Asettele kala perunoiden päälle ja pirskottele oliiviöljyllä. Paista 200 asteessa noin 35 - 40 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti