maanantai 27. toukokuuta 2013

Täytetyt chilipaprikat

Sain tässä eräänä päivänä ihan ikioman chilikasvin, jota yritän epätoivoisesti pitää elossa ikkunalaudalla. Lähdin viikoksi Italiaan ja chilini olivat päässeet vähän kuivahtamaan, joten päätin säästää kasviparan pidemmältä kidutukselta ja tehdä niistä jotain hyvää, jotta edes joku pääsee niistä nauttimaan. Nämä chilit olivat suunnilleen keskivahvoja, mutta jos ei pidä kovin tulisesta, kaupasta löytyy myös pieniä suippopaprikoita, jotka sopivat tarkoitukseen.

EDIT: Vinkki: tähän sopii erinomaisesti myös pienet makeat paprikat, joita silloin tällöin löytää marketeista.



Peperoncini ripieni con tonno
(Tonnikalalla täytetyt chilipaprikat)

4 - 6 chilipaprikaa
1 prk tonnikalaa (mieluiten oliiviöljyssä)
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 tl kapriksia
2 rkl korppujauhoja
silputtua persiljaa
sitruunamehua
(Mozzarellaa viipaleina)

Leikkaa chilipaprikoihin viilto, niin että ne pystyy levittämään auki. Kaavi siemenet pois.
Sekoita kulhossa tonnikala, oliiviöljy ja kaprikset. Raasta sekaan valkosipuli ja lisää mausteet sekä persiljasilppu. Lisää hieman suolaa tarvittaessa. Sekoita tasaiseksi ja paina seos lusikalla paprikoiden päälle.
Kuumenna uuni noin 225-250 asteeseen. Paista paprikoita 10-15 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Halutessasi lisää mozzarellasiivu jokaisen paprikan päälle ennen paistamista. Nämä ovat kyllä herkullisia ilmankin! Purista päälle hieman sitruunamehua jos et laita mozzarellaa.

Vinkki: Tee itse korppujauhoja, esim valkosipulikrutongeista. Sopii tähän mainiosti ja sitä käytin itse.

Täytetyt pikkupaprikat samalla reseptillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti