keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Avokadosalaatti

Kesä on täällä taas ja mittari näyttää 35 astetta. Italialainen kesä ei tunne lempeitä välimuotoja, vaan on joko helvetillisen kuuma tai sitten sataa kaatamalla ja ukkonen jyrisee. Kummassakin tapauksessa suljen itseni kotiin ja liikun vain aamuvarhaisella, sillä minusta tuli äiti huhtikuussa ja pikkuinen mustatukkainen tyttöni ei tykkää yhtään kuumasta. Tyttöni on maailman kiltein pieni pallero, mutta ilmeisesti hänellä on suomalaisen lämmönsietokyky, koska hän hikoilee kuin pieni pesusieni. Onneksi kotona on ilmastointi niin ei tarvitse kärvistellä.

Kokkailussa olen koettanut tehdä yksinkertaista ja nopeaa, mutta samalla hyvää ja terveellistä. Viime viikonloppuna tein italialaisille ystävilleni alkupalaksi avokadosalaattia, joka katosi samantien parempiin suihin. Salaatti on todella yksinkertainen, mutta raaka-aineet olivat priimaluokkaa, oliiviöljystä ja etikasta lähtien.


Avokadosalaatti

½ pussia salaattisekoitusta
1 avokado
2 tomaattia
1 iso mozzarella tai puhvelimozzarella
100 g ilmakuivattua kinkkua
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
balsamicoa
1 rkl sitruunamehua
balsamicosiirappia

Asettele salaattiastian pohjalle salaattisekoitus, joka on maustettu oliiviöljyllä ja balsamicolla. Leikkaa samankokoisiksi siivuiksi tomaatit, mozzarella sekä avokado. Asettele salaattipohjan päälle vuorotellen siivuja. Lisää päälle loraus oliiviöljyä sekä sitruunamehua, mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Asettele päälle parmankinkkusiivut ja koristele balsamicosiirapilla. Helppo ja raikas kesäinen alkupala on valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti