tiistai 8. tammikuuta 2013

Lasagne

Uunissa valmistettavista pastoista lasagne on mielestäni parhaimpia. Se on helppo valmistaa, siitä pitävät yleensä kaikki ja makua voi muokata omien mieltymystensä mukaan. En ole vuosikausiin valmistanut makaronilaatikkoa, koska mielestäni lasagnen kanssa voi olla luovempi. Se on juuri sopivaa ruokaa sunnuntaipäivänä, kun ulkona pyryttää lunta ja on parempi pysyä sisällä kokkailemassa mukavassa seurassa.

Tämä lasagne sai hieman persoonallisuutta pinaatilla maustetuista lasagnelevyistä, peperoncino-chilipippurista sekä valkokastikkeeseen sekoitetusta pecorino-juustosta.


















Lasagne

Jauhelihakastike
3 rkl EV oliiviöljyä
1 prk à 400 g tomaattimurskaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
400 g nauta-sikajauhelihaa
1 lihaliemikuutio
mustapippuria
peperoncino-chilipippuria
suolaa
kourallinen basilikanlehtiä
ripaus sokeria

Vaalea juustokastike:

50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
n. 1 ltr maitoa
1 dl pecorino romano-raastetta
valkopippuria
jauhettua muskottipähkinää

9-12 lasagnelevyä (halutessasi pinaatilla maustettu)

Päälle 2 kpl mozzarellaa siivuiksi leikattuna

1.  Kuullota pilkottua valkosipulia ja sipulia oliiviöljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista se. Kaada sekaan tomaattimurska. Mausta  lihaliemikuutiolla, mustapippurilla, peperoncinolla ja basilikanlehdillä. Lisää ripaus sokeria ja anna kiehua. Maista ja lisää maun mukaan suolaa. Jätä kastike hautumaan.
2. Valmista juustokastike: sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauho. Lisää vähitellen maitoa kun kastike sakeutuu. Lisää mausteet ja anna kastikkeen kiehahtaa. Lisää lopuksi pecorinoraaste.
3. Voitele laakea vuoka. Levitä pohjalle juustokastiketta ja lado kerros lasagnelevyjä (n. 3-4 kpl). Laita kerros jauhelihakastiketta levyjen päälle ja sen päälle kerros juustokastiketta. Tee näin myös seuraava kerros. Viimeisenä päälle tulee kerros lasagnelevyjä ja sen päälle juustokastiketta. Lado päälle vielä 2 kpl viipaloitua mozzarellaa.
4. Laita lasagne 175-asteiseen uuniin n. 45 - 60 minuutiksi. Seuraa lasagnen kypsymistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti