tiistai 22. tammikuuta 2013

Kesäkurpitsapaistos ja Prosciutto-gorgonzolakanaa

Kuten useimmat, olen liian laiska kokkaamaan itselleni mitään hyvää, mutta teen mielelläni ruokaa ja kokeilen uusia juttuja ystävieni kanssa. Ruoanlaitosta saa eniten iloa, kun sen voi jakaa jonkun kanssa, juoda samalla ehkä pari lasia hyvää valpolicellaa ja jutella mukavia. Sitä paitsi, en minä kaipaa omaa arvostustani ruuasta, vaan jonkun muun. Minusta on erityisen ihanaa, kun opin jotain uutta ystäviltäni ja heiltä tulevatkin parhaat ideat, kun kokeilen uutta.

Kesäkurpitsapaistoksen valmistuksen opin ystäväni italialaiselta aviomieheltä. He valmistivat sitä kesällä vieraillessani Roomassa. Istuimme terassilla syömässä ja joimme calabrialaista viiniä, joten tästä ruokalajista minulla on lämpimiä muistoja. Palatessani kotiin muistin reseptin suunnilleen, mutta en täysin tarkasti, mikä on varmasti osittain calabrialaisen viinin syytä... Joten jos tästä joskus tulee palautetta, että resepti ei kylläkään mene näin, niin voin kertoa olleeni pienessä hiprakassa.



 4:lle

Prosciutto-gorgonzolakana

4 kanafilettä
40 g gorgonzola-juustoa
 8 siivua prosciutto-kinkkua

1. Leikkaa kanafileisiin "tasku". Laita vain hieman suolaa ja mustapippuria kanan pintaan. Täytä tasku gorgonzolalla. Kääri kaksi siivua prosciuttoa kanafileen ympärille tiukasti, kiinnitä vielä hammastikulla, jos et saa kinkkua pysymään fileen ympärillä.
2. Kuumenna pannu ja paista fileisiin kauniin ruskea pinta.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja paista fileitä vielä n. 20 minuuttia uunissa.

Kesäkurpitsapaistos

2 kesäkurpitsaa
Oliiviöljyä
Parmesaaniraastetta
Korppujauhoja

1. Leikkaa kesäkurpitsat reilun kokoisiksi kuutioiksi.
2. Kiehauta hieman vettä kattilassa ja suolaa vesi. Lisää kuutiot veteen. Vettä tulisi olla sen verran että keskurpitsakuutiot jäävät juuri pintaan, eli ei kovin paljon. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
3. Valuta kesäkurpitsakuutiot. Kuumenna uuni noin 230-250 asteeseen. Levitä valutetut kesäkurpitsakuutiot laakean astiaan. Lorauta päälle hieman hyvää oliiviöljyä, kourallinen korppujauhoa sekä kourallinen parmesaania ja laita paistos uuniin. Anna gratinoitua noin 10 minuuttia (seuraa pinnan kypsymistä!)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti