keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Pasta Carbonara

Useimmat pasta carbonarat joihin törmään ravintoloissa, tai reseptit, joita löytyy suomeksi, sisältävät aineksia, joita kunniallinen italialainen ei carbonaraansa lisää. Kermaa tai sipulia ei carbonara tarvitse, jos valmistat sen oikein. Raaka-aineita ei ole monta, mutta ehdoton sääntö on, että sinun on käytettävä vain niitä parhaita! Resepti on todella yksinkertainen, joten parhaat raaka-aineet takaavat maistuvan tuloksen.

Sääntö numero uno: unohda pekoni. Hae kauppahallista kunnollista savustettua pancettaa tai guancialea eli sianposkea. Itse hain pancettaa. Osta kokonainen pala, älä pyydä siivuttamaan sitä.



 Pasta Carbonara

4:lle

400 g linguine-pastaa
150 g pancettaa
2 kananmunaa
1 dl parmesaania raastettuna
1 dl pecorino romanoa raastettuna
tuoreeltaan rouhittua mustapippuria


 1. Pilko pancetta kuutioiksi ja ruskista ne pannulla.
2. Keitä pasta ohjeen mukaan. Muista keitinveteen hyvä suola.
3. Sekoita valmiiksi juusto ja kananmunat keskenään kulhossa.
4. Siivilöi pasta ja kaada se pancetta-palojen päälle pannuun. Sekoita hyvin ja rouhi päälle mustapippuria. Ota pannu liedeltä ja kaada päälle muna-juustosekoitus. Muna-juustoseos kypsyy pastan kuumuudessa, joten sekoita pasta hyvin.

Jaa pasta annoksiin ja laita tarjolle vielä parmesaania ja mustapippuria myllyssä.

(Jos kuitenkin tykkäät muokatuista versioista katso myös Carbonara suomalaisittain)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti