perjantai 8. heinäkuuta 2016

Kesäpäivän spaghetti

Meidän terassilla piisaa tilaa, joten päätin tänä kesänä löytää sisäisen viherpeukaloni ja istuttaa jotain kivaa, joka sitten kesän mittaan kasvaisi joksikin jatkojalostettavaksi kasviksi. Sisäinen viherpeukaloni on ilmeisesti vielä aika horrostilassa, koska persilja, rucola, valkosipulit ja yksi kukka kuolivat. Ruohosipuli ei edes lähtenyt kasvamaan. Olin jo heittämässä pyyhettä kehään, kunnes näin supermarketissa pieniä tomaatin taimia ja päätin istuttaa ne ja katsoa mitä tapahtuu ilman suurempia odotuksia. Tomaattihan kasvoi ja valloitti koko kukkapenkin ja eilen menin sitten keräämään satoa.

En nyt muista ostinko normitomaatin taimia vai kirsikkatomaatin taimia, mutta päätin, että se oli kirsikkatomaattia, koska muuten kyllä ottaa päähän jos ei edes tomaattia saa täysikasvuiseksi asti.

Kirsikkatomaatit kourassa ja nälän kurniessa päätin tehdä spaghettia, johon käyttäisin tomaatit. En halunnut kypsentää tomaatteja, joten tein kesäisen spaghetin tuoreista aineksista, jonka voi hyvin syödä myös viileämpänä.



Kesäpäivän spaghetti 
4:lle

350-400 g spaghettia
250 g kirsikkatomaatteja
150 g graavilohta
1 kevätsipulinvarsia
1 puhvelimozzarella
basilikanlehtiä
fenkolin kukintoja tai tilliä
rucolaa 
50 g parmesaania
2 rkl sitruunamehua
3 rkl oliiviöljyä
mustapippuria

Keitä spaghetti reilussa suolavedessä. Muista, että veden pitää olla suolaista kuin välimeri.

Ota kulho johon lisätään puolitetut kirsikkatomaatit ja viipaloidut graavilohet. Pilko tai revi puhvelimozzarella joukkoon. Lisää yrtit ja hienonnettu sipulinvarsi. Lisää kulhoon oliiviöljy, sitruunamehu, mustapippuri sekä raastettu parmesaani. Sekoita hyvin.

Siivilöi pasta ja sekoita se kulhossa ainesten kanssa. Tarjoile ja mausta tarvittaessa tujauksella chiliöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti