torstai 14. heinäkuuta 2016

Italialainen tonnikalapiirakka

Olin taas avannut pullollisen mieheni mummon tekemää paseerattua tomaattia, käyttänyt vajaan desin ja laittanut jääkaappiin. Mainitsinkin jo, että se on sen verran luomutavaraa, että menee parissa päivässä pilalle. Piti siis keksiä mihin sen käyttäisin, joten syntyi italialainen tonnikalapiirakka. Huomasin muuten, että mummo purkittaa tomaattinsa vanhoihin puolen litran kaljapulloihin.




Italialainen tonnikalapiirakka

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
80 g voita
20 g oliiviöljyä
1 dl parmesaaniraastetta
½ dl vettä

Täyte:
400 g paseerattua tomaattia
1 rkl pieniä kapriksia
10 oliivia
1 prk tonnikalaa (mielellään oliiviöljyssä)
1 kevätsipuli
1 rkl oliiviöljyä
yrttejä (basilikaa, persiljaa, fenkolinkukintoja)
suolaa
pippuria
peperoncinoa tai chiliä

Päälle:
Pecorino-juustoraastetta

Pohja: kuutioi voi ja lisää muut ainekset, vaivaa käsin aineksista tasainen taikina. Painele n. 28 cm piirakkavuoan pohjalle.

Täyte: Valuta tonnikala, pilko oliivit ja kevätsipuli ja sekoita kaikki ainekset tomaatin kanssa kulhossa. Levitä pohjan päälle. Ripottele päälle pecorinoa (Itse käytin vähän kypsytettyä toscanalaista pecorinoa, pitäisi löytyä myös Suomesta hyvinvarustelluista kaupoista)

Laitoin päälle myös hieman ylijäänyttä artisokkapestoa ennen pecorinon lisäystä, tuli todella hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti